Lezing natuurfotografie

32 geïnteresseerden zaten gisteravond klaar voor de lezing van Nando Harmsen over natuurfotografie. Een ruime opkomst! En terecht, want Nando verteld met passie over zijn vak en weet zijn kennis op een duidelijke manier te verwoorden.

De lezing start om 19.30u, en iedereen wacht geduldig af tot de lampen de juiste kleur hebben, en de eerste landschapsfoto’s op de beamer verschijnen.

En dan begint Nando te vertellen! Hij verteld over welke apparatuur je nodig hebt om landschapsfoto’s te maken. Van spiegelreflexcamera naar een Hasselblad of zelfs een mobiele telefoon, je kunt er allemaal landschapsfotografie mee beoefenen.

We krijgen uitleg over wat een sluitertijd met een foto kan doen, en ook wat een diafragma met een foto doet. Wat voor verschillen je krijgt als je van brandpuntafstand wisselt en zelfs een stukje over de compositie. Dit allemaal uitgelegd in duidelijk taal en met Nando’s eigen landschapsfoto’s als ondersteuning.

Als laatste nog een stukje over welke filters veel gebruikt worden bij landschapsfotografie, en dan komt de avond alweer ten einde.

Voor de inspiratie heeft Nando nog enkele foto’s bij in een portfolio map die we mogen inzien.

Een geslaagde, leerzame avond met een goede opkomst! Nando bedankt voor je tijd, wij gaan met onze camera’s op pad om wat mooie landschapsfoto’s te schieten!

p.s: Nando geeft ook workshops! Interesse? Check zijn pagina!

Foto door: Rudy Stevens
Lezing Nando Harmsen
Foto door: Rudy Stevens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *